17 Aralık 2008

2008 Aralık Gökyüzü


Aralık ayına ait Astrolojik yorumum ay başından bu yana sitemde yayınlanmakta. Burada da sizlerle paylaşmak istedim.


2008 Aralık Gökyüzü

2008 yılının son ayı değişim rüzgârlarının eseceği, hareketli bir ay olacak gibi görünüyor. Ay boyunca gerçekleşecek olan gergin açılar bize bunu teyit ediyor. Bir çok alanda çözülmeler ve dağılmalar gündeme gelebilir. Güçlü olanların ellerindeki gücü kaybetme riski olan bir dönem. Yenilikler fikirlerin ve olanakların oluşması, eski fikirlerin sorgulanmasına sebep olacaktır.

Ayın ilk haftası gökyüzünde Güneş/Mars kavuşumu gerçekleşecek. Ayrıca Merkür’ün Satürn ve Uranüs’e olan kare açısı, Satürn/Uranüs karşıtlığını tetikleyecek. Bu iki açı kalıbı da, bol bol hareket vaat etmekte kalmayıp, sabırsızlık ve huzursuzluğu da beraberinde getirecektir. Bu dönemde fazla gerginlikten kaçınmalı ve hiçbir işi aceleye getirmemelisiniz. Bu açıların getirdiği enerjiyi en iyi spor yaparak yönlendirebilirsiniz.

Merkür’ün Satürn ve Uranüs’e olan kare açıları ise gereksiz konuları gereğinden fazla kurcalayıp kendimize dert yaratmamıza sebep olabilir. Politik ve ekonomik alanda ise yeni zorlayıcı şartlar gündeme gelebilir ve bunlarda gerginliğe yol açabilir. Beklenmedik sıkıntılar acil çözümlere sürükleyebilir ve zorlukları beraberinde getirebilir.

Tabii ki bu dönemi zihinsel aktivitelerimiz için olumlu anlamda kullanabilir, analitik işlere çözüm getirebiliriz. Yeni proje ve fikirleri gündeme getirmemiz ve onları başarılı bir şekilde değerlendirmemiz için uygun fırsatlar yakalayabiliriz.

Güneş ve Mars’ın Aralık’ın 9 u ile 15 i arasında Satürn Uranüs karşıtlığına yapacakları kare açılar ise, son derece gergin bir döneme işaret ediyor. Bu açılar ayrıca ayın 12’sinde gerçekleşecek olan Dolunay tarafından daha da tetiklenecek. Bu gerginlik gündeme uymayan eski kalıpları yıkma gücüne sahip olacaktır. Değişim ve dönüşüm zorunluluğu tepe noktasına ulaşabilir ve var olan gergin enerji sokaklara protestolar ve ayaklanmalar olarak yansıyabilir. Yöneticilerin ya da politikacıların eleştirilere maruz kalması, hatta onların koşullarını zora sokacak durumların oluşması söz konusudur. Hatta yerini bırakmak zorunda kalanlarda olabilir. Ayrıca bu günlerde olabilecek gerginlikler ekonomik piyasalarda iniş ve çıkışlara sebep olabilir ve sonucunda panik yaşanabilir.

Bu gerginlik aynı zamanda saldırganlık içeren olayları tetikleyebilir; gerek doğal, gerekse insanlardan kaynaklı felaketleri de ardından getirebilir. Özellikle Dolunay zamanı gerçekleşecek olan Merkür Pluto kavuşumu uluslar arası alanda güç kavgalarına sebep olabileceği gibi şiddeti de beraberinde getirebilir.

Gökyüzünün bu gerginliği kişisel alanlarda da tıkanmaları, gecikmeleri ve zorlukları beraberinde getirecektir. Ne yazık ki sırf uğraş ve çabalarımızla sıkıntılarımızın üstesinden gelemeyeceğimizi öğrenebiliriz. Bu dönem içinde sorumsuzca ve düşünülmeden atılan her adım problemleri tetikleyecektir. Önemli işlerinizi mümkünse ayın son 10 gününe ertelemeye çalışın. Bu dönemi sakin, dikkatli ve ölçülü geçirmek son derece önemlidir. Üstesinden gelebileceğinizden fazla işi üzerinize almayın ve temkini elden bırakmayın. Ayrıca bu dönem kaza ve yaralanma risklerini de artırabilir.

Ayın son 10 gününde de gökyüzü pek durulmayacak gergin açılar peşimizi bu ay bırakmayacaklar. Ayın 28’ince önceden Güneş tarafından aktive edilmiş Mars Pluto kavuşumu güçlü enerjileri açığa çıkaracaktır. Bu yoğun enerji yüzünden, davranışlarımız başkalarının düşüncelerine saygı göstermeyen bir hal alabilir. Bu yüzden problemler ve güç savaşlarıyla uğraşmak zorunda kalabiliriz.

Aynı zamanda doğal felaketlerin gündeme gelebileceği, şiddet ve kaza riski içeren bir dönem olması mümkündür.

Tüm bu zorlukların üstesinden gelebilmek için bu ay kendimize mümkün oluğunca sakin ve dingin bir ortam hazırlamalıyız. Çevremizdeki herkesin aynı etkinin altında olduğunu unutmamalı ve anlayış göstermeye çalışmalıyız.

Ayın 27’sinde gerçekleşecek olan Venüs Neptün kavuşumu ilişkilerimizde romantizmi vurgularken, aynı zamanda yanlış anlamaları ve hayal kırıklıklarını da tetikleyebilir.

Gökyüzü zaman zaman zor dönemleri vurgulasa da yeni bir yıla girerken hepimizin umutlarını yüksek tutması gerekir. Yeni yılda daha iç açıcı gökyüzü yorumları yapabilme dileği ile.

Sevgilerimle

Yurdahal

Bostancı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler!

www.astroistanbul.com