29 Temmuz 2010

Satürn Terazi'de





Satürn Terazi’de

-Artık Satürn’ü Terazi burcunda ağırlıyoruz, hem de uzunca bir süre-

Geçen hafta, yani tam olarak 22 Temmuz’da Satürn artık nihai olarak Terazi burcunda ilerlemeye başladı. Satürn’ün burç değiştirmesi, her birimizin hayatında sorumluluk alanının değişmesine sebep olacaktır. Sorumluluğu temsil eden görüş alanımız artık farklı bir alana odaklanmış durumda. Alıcı gözle baktığımız, düzeltme ve düzen getirme ihtiyacı hissettiğimiz, olgunlaşıp, meyve verecek hale geleceğimiz alan artık Terazi burcu ile Satürn’ün birleşiminden oluşan bir platforma sahip.  22 Temmuz 2010’dan itibaren Ekim 2012 başına kadar gündemimiz Satürn/Terazi olacak.

Olgunlaşmak kolay değildir. Satürn’ün elinin değdiği alanda da hayat kolay olmayacaktır, ancak hiçbir gayret göstermeden, içte değişimi zorlayan sancıları hissetmeden olgunlaşmak, gelişmek büyümek mümkün olmaz. Ruhumuz, hayatımız süresince ihtiyacı olan gelişimi sağlamak için Satürn’le iş birliği yapar. Biz maddesel dünyada acı çekiyor, zorlanıyor, daralıyor gibi hissetsek de; ruh yaşadığından memnundur. Çünkü ruh, ancak güçlü deneyimlerle istediği sıçramaları yapabilecek güce ulaşabilir.

Peki, Terazi burcunda ilerlemeye başlayan Satürn’ün ruhumuzla olan işbirliğinin şimdi ki sürecinde ne öğreneceğiz? Hangi dersle bizleri bekliyor?  Burcumuza ve yükselenimize göre bir incelemeye başlamadan önce, genel olarak havamız ne olacak bir göz atalım hep birlikte.

Terazi burcu dendiğinde aklımıza gelmesi gereken anahtar kelimeleri bir sıralayalım: ilişkiler, denge, bağlantılar, sen, başkaları, adil olma, objektif olma,  hakkını arama, rekabet duygusu, rakipler, hatta düşmanlar…

Şimdi Terazi’den aldığımız bu anahtar kelimeleri Satürn’le harmanladığımızda karşımıza şu sorular çıkabilir:

-        - İlişkilerimdeki mesafem, duruşum nedir? Bu duruşumu değiştirmeli miyim?
-        -İlişkilerimin süresi nedir? Partnerimle aramdaki bağ yeterince kuvvetli mi?
-        - İlişkilerimdeki sorumlulukları nasıl paylaşıyoruz, bu paylaşım adil mi?
-        - İlişkilerimde önem verdiğim kurallar var mı? İlişkilerdeki sınırım ne?
-        - İçinde bulunduğum ilişki ben geliştikçe benimle birlikte gelişebilecek kadar esnek mi? Yoksa beni bir kalıp içinde tutmaya mı zorluyor?
-        - Başkalarından ne bekliyorum? Beklentilerim abartılı olabilir mi?  Başkaları benden ne bekliyor?
-        - Başkaları ile olan ilişkilerimde denge sağlayabiliyor muyum? Denge sağlamak için nelere dikkat etmem gerekir?
-        - İçinde bulunduğum ilişkiyi sürdürmeli miyim?
-        - Başkalarında tahammül edebildiğim hatalar ya da zayıflıklar nelerdir?
-        - Bana göre adil bir yaşam tarzı nasıl olmalıdır? Hayatım bu anlamda doğru bir dağılıma sahip midir?
-        - Uzun zamandır beraberimde taşıdığım ilişki kurallarını hala taşımalı mıyım, yoksa terk etme zamanı geldi mi?
-        - Hayatımın hangi alanına denge ve uyum getirmeliyim?

Bu tür sorular genel olarak bu dönemde her birimizin hayatında yer alacak. Gerek kendi ilişkilerimiz gerekse başkalarının ilişkileri ilgi alanımızda olacak.
Ayrıca sen demeyi, hayatımızda başkaları adına sorumluluk almayı da öğreneceğimiz bir süreç içindeyiz artık.

Yüzeysel ilişkilerin artık çok fazla gündemde kalmayacağı, karşılıklı saygı, sevgi ve sorumluluk çerçevesinde gelişen ilişkilerin aranacağı bir dönemdeyiz.
Önümüzdeki yaklaşık iki buçuk yıllık süreçte hayatımızdaki tüm ilişkilerde bu detayları önemseyeceğiz. Karşılıklı vermeyi öğreneceğiz. Bu özellikleri taşımayan ilişkiler ise çatırdamaya yüz tutacak. Her ne kadar Terazi ikili ilişkileri anlatıyor olsa da, burada saydığım yaklaşım hayat içindeki tüm ilişkiler içinde olacak. Çünkü “ben-sen” hattının   “sen” bölümüdür Terazi ve günlük hayatımızda “sen” bölümünden birçok insan gelip geçer.

Peki yükselen burcumuza ya da Güneş burcumuza göre nasıl bir etki alıyoruz bu dönem içinde, kısaca buna da bir göz atalım:

Satürn 1. Evde ( burcu ya da yükselen burcu Terazi olanlar): Bu süreçte ne kadar sorumluluk almaya hazır olduğunu anlayacak testler ve sınavlar seni bekliyor. Bu sayede kişiliğin daha oturmuş ve ne istediğini bileceğin bir yeni döneme başlamış olacaksın.  Kendi hayatının sorumluluğunu taşımaya hazırlandığın bir döneme giriyorsun. Zorlu da olsa, kendinde belirli bir güç ve kararlılık hissedeceğin bir dönemdesin. Asıl zorlu olan dönemi artık geride bıraktığını hatırla ve hayata bundan sonra dört elle sarıl.

Satürn 2. Evde (burcu ya da yükselen burcu Başak olanlar): Hala sahip olduğun kaynaklar kısıtlı. Fakat artık bu kısıtlı kaynaklarınla neler yapabileceğini bileceğin, öğreneceğin bir sürece başladın. Gerek finansal kaynaklarını, gerekse yeteneklerini kullanacak, test edecek ve bunları nasıl avantaja ve artıya çevirebileceğini öğreneceksin. Hem bütçeni, hem de yetenek ve becerilerini geliştirmek, bu alandaki sorumluluğu ele almak senin bu döneme ait görevin olacak. Kendine yeni beceriler bul ve ihmal ettiğin yeteneklerine gereken önemi göster. Şimdi para kazanmak için neler yapabileceğini, hangi zorlukları göze alabileceğini görebileceğin dönemdesin.

Satürn 3. Evde (burcu ya da yükselen burcu Aslan olanlar): Öğrenme ve iletişim alanlarında kendini geliştirecek sınavlarla karşı karşıya olacaksın. Yeni bir öğrenim dönemine başlayabilirsin. Disiplinli ve düzenli bir öğrenim sürecinde olacaksın. Hem öğrenecek hem de öğreteceksin. Kendi düşünce ve fikirlerinin sorumluluğunu almaya hazırlanacağın bu dönemde, başkalarının fikirlerini dikkatlice sorgulayacaksın. “Konuşmadan önce düşünmek” ne demektir, asıl şimdi öğreniyorsun. Söz vermenin getirdiği sorumlulukla tanışacaksın. Yakın çevren, kardeşlerin ve akrabaların ile olan ilişkilerinde önemli olacak ve bu alanda sorumluluk almaya hazır olacaksın.

Satürn 4. Evde ( burcu ya da yükselen burcu Yengeç olanlar) : Aile ve yuva senin için zaten önemli. Fakat Satürn’ün Terazi’ye girmesi ile birlikte bu daha da önem kazandı.  Ailen ile ilgili sorumlulukları almaya hazır olacaksın bu dönemde. Ev, yuva, aile kavramları ön planda olacak ve bu alanlarda bir yandan sorumluluk alırken bir yandan da gerekli olan değişiklikleri yapmakla uğraşacaksın. Taşınmak isteyebilirsin. Eğer ailenle yaşıyorsan, artık kendi başına bir evde yaşamak isteyebilirsin.  Yuva kurmanın sorumluluğunu da hissedebilirsin. Bu gösterge evlilik göstergesi olabilir. Aile ve ikili ilişkiler kavramlarını kapsayan konular gündemde olabilir. Hayatının yaşlılık dönemi ile ilgili endişelerin gündeme gelebilir ve bu konu ile ilgili bazır yatırımlar yapmak isteyebilirsin.

Satürn 5. Evde ( burcu ya da yükselen burcu İkizler olanlar): Artık kendi istediklerinin sorumluluğunu alma dönemindesin. Hep ihmal ettiğin ve seni ilgilendiren proje ve dilekler ön plana yerleşecek. Kendi mutluluğunu yakalayarak bunu ilişkilerine yansıtmayı öğreneceksin. Hobilerine zaman ayırmadıysan, ruhunun kendini geliştirmesi ve egona katkıda bulunması için uğraşmadıysan, şimdi bunu yapmak zorunda kalabilirsin. Eğer bunu önemsemezsen, ruhsal sorunlarla karşılaşabilirsin.   Ayrıca çocukların varsa, şimdi onlara da bazı alanlarda sorumluluk sahibi olmayı öğreteceksin. Hatta Satürn sana belki de yeni bir çocuğun sorumluluğunu da getirebilir. Ayrıca cıvıl cıvıl olmasa da olgun, kalıcı ve uzun süreli bir ilişki de kapıyı çalabilir.

Satürn 6. Evde ( burcu ya da yükselen burcu Boğa olanlar): Ruh ve beden arasındaki dengeyi öğrenmenin zamanı geldi artık. Her ikisine de iyi gelecek ve aralarındaki dengeyi sağlayacak bir yaşam tarzı benimsemelisin. Bu alanda göstereceğin ihmal rusal dengesizliklere ve günlük mutsuz ve depresif bir ruh haline yol açabilir. Hem günlük işlerinle hem de sağlığınla ilgili gerekli sorumluluğu üstlenmeli, bu alanlara çeki düzen vermelisin. İş hayatını daha düzenli bir dengeye oturtmalısın, çünkü günlük rutin işlerinde üstlenmen gereken sorumluluk artabilir. Eğer karşına çıkan sorumlulukları üstlenmek için gereken özeni göstermezsen, işini ya da sağlığını kaybetme riski ile arşı karşıya kalabilirsin.

Satürn 7. Evde (burcu ya da yükselen burcu Koç olanlar):  İlişkilerin ön planda olduğu bir dönemdesin. Bu dönemde ilişkilerin ile ilgili sorumlulukların artacağı, yapılan hataların ya da fedakârlıkların gözden geçirileceği bir süreç içindesin. Eğer bir ilişkin yoksa bu dönem sana bir ilişkinin getireceği sorumlulukları öğrenmen için, sana yeni bir ilişki getirebilir. “Sen” demeyi öğreneceğin bu birkaç yıl süresince, hayatında var olan kişilerin rollerinin ne olduğunu daha iyi tanıyacaksın. İçinde bulunduğun bir ilişki varsa, bu ilişki şimdi her ikiniz tarafından da mercek altında olacak. Saygı, sevgi ve hakkaniyet üzerine kurulu ilişkiler bu dönemde daha da sağlamlaşırken, bu değerlere sahip olmayan ilişkiler sonlanacaktır. İlişkilerde Alış-Veriş kavramlarının dürüstçe uygulanması gereken bir süreç!

Satürn 8. Evde (burcu ya da yükselen burcu Balık olanlar): Tüm sorumlulukların, özellikle finansal sorumlulukların mercek altında. Kimlerde alacak, verecek alışverişinde olduğun önem kazanacak. Kendi borçlarına sadık kalmayı öğrenirken, başkalarından da sorumluluklarını yerine getirmeleri isteyeceksin. Bu dönemde ikili ilişkilerinde parasal bazı zorluklarla sınanman da söz konusu olacak. Bu sınavlar sana geleceğe yönelik yatırım yapmayı öğretecek. Hayatın karamsar ve üzücü yanlarını yaşayabilirsin, fakat her birinden güçlenerek ve gelişerek yol alacağını bilmelisin. Unutma, hayat seni şimdi yaşayacağın sınavlarla birkaç yıl sonra atacağın başarılı adımlara hazırlamakta. Kendini karamsar hissettiğinde, kendi içine dönebileceğin çalışmalar (meditatif çalışmalar) yaparak , kendini daha iyi hissedebilirsin.

Satürn 9. Evde (burcu ya da yükselen burcu Kova olanlar): Kendi kişisel gelişimini bir üst boyuta taşıma zamanı geldi. Adil olmak, objektif olmak ve kimsenin hakkını yememek bundan sonra çok daha önemli olacak. Bu tarafını geliştiren eğitim ve felsefelere daha yatkın olacaksın bundan sonra. Umutların ve beklentilerin daha bir sağlam zemine oturacak. Gerçekleşebilecek hedefler peşinde koşmayı öğreneceksin. İlişkilerde üstleneceğin sorumluluklar, dünya görüşünü daha üst bir boyuta taşımanı sağlayacaktır. Bu dönemde hukuksal konularla uğraşman söz konusu olacak gibi. Eğer bir yüksek öğrenime başlamak istiyorsan, ya da seni ruhsal ve felsefi anlamda geliştirecek bir çalışmaya başlamak istiyorsan bu fırsatı değerlendirmelisin. Şimdi zorlu öğretilerle baş edebilecek güce sahipsin.

Satürn 10. Evde (burcu ya da yükselen burcu Oğlak olanlar):  Toplumun gözündeki yerini, artık biraz daha değiştirmek bir basamak yukarıya taşımak isteyeceksin. Ciddi ve sorumluluk sahibi yanını başkalarının da fark edeceği bir dönemdesin. Büyük bir ihtimalle saygınlığın artacak ve olgunluğun başkaları tarafından da anlaşılacak. Şimdi başkalarının seninle ilgili düşündükleri de önemli olacak. İş ve kariyer hayatında önemli sınavlarla karşı karşıyasın. Bu sınavların üstesinden gelecek güce de sahipsin. Artık kendini bu alanlarda gösterme zamanı. Sorumluluk alarak kariyerinin tepe noktasını yaşayabilirsin. İş ve kariyer hayatında sorumluluk almaktan kaçınma!

Satürn 11 Evde (burcu ya da yükselen burcu Yay olanlar): Çevrenle ve arkadaşlarınla olan ilişkilerini gözden geçirmek zorunda kalabilirsin. Bu alanda bazı kopmalar yaşayabileceğin gibi, bazı sorumluluklar da üstlenmen söz konusu olabilir. Kazancının daha fazla kıymetini bileceksin. Kalabalık gruplarda olmak, bu tür ortamlarda sorumluluk almak isteyebilirsin. Kendi çocuğunun veya bir başkasının çocuğunun sorumluluğunu da alabilirsin bu dönemde.  Kendi otoriteni geliştirecek sorumlulukları almalı, kalabalık gruplarda otoriteni geliştirecek projeler üstlenmelisin. Yaşlı ve olgun insanlardan destek alabilir, kollanabilirsin.

Satürn 12. Evde (burcu ya da yükselen burcu Akrep olanlar):  Kişisel gelişimin, ruhsal ve spritüel olgunluk safhasındasın. Bu dönemde yaşayacakların içten dışa doğru etki eden bir süreç geçirmeni sağlayacak. Satürn’ün 12 burçluk döngüsü süresince yarım kalan alanlar olduysa, onların her biri ile ilgili sorumlulukları almaya hazır olmalısın şimdi. Çünkü bu evreden sonra yeni bir döngüye başlayacaksın ve yeni döngüye başlamadan hazır olmalısın. Bu yüzden şimdi sorumluluklar her alandan gelebilir ve bunların her biri senin için gereklidir. Bu süreci kabul et ve hayatında sonlanması gereken şeylerin de sonlanmasına izin ver. Değişime engel olma, çünkü bu değişimin ardın sana yeni bir döngü sunulacaktır.  

Evet! Satürn’ü ev-ev dolaştırdığımızda çıkan yorumlar yukarıdaki gibi oluyor. En başta evlere geçmeden saydığım etkilerin genel olduğunu ve hepimizin üzerinde etkisi göstereceğini de göz önünde bulundurmayı ihmal etmemeliyiz.

Ayrıca Satürn’ün Terazi burcuna geçmesi ile birlikte cilt, böbrek, mesane, kalça kemikleri, basen bölgesi ve omurga ile ilgili sağlık problemleri daha bir ön planda olacaktır. Eğer bu bölgelerle alakalı bazı sorunlarınız varsa, bir an evvel gerekli önlemleri almamız yararlı olacaktır.

Sevgiler
Yurda Hal


5 yorum:

  1. çiğdem:okudum teşekkürler,bütün uyarıları dikkate alacağım (akrep burcuyum yükselenimde)umarım deyişimler beni çok mutlu eder ihtiyacım var..

    YanıtlaSil
  2. yukselen terazı olan bır kova olarak bende dıkkat edecegım...

    YanıtlaSil
  3. yukselen akrep olan boga'yim,pozitif yaklasimla ve gunluk olumlamalarla saturn'e hos geldin diyorummm
    :))

    YanıtlaSil
  4. 2.kez okudum. 22 temmuz doğumlu, yükseleni terazi olan bir yengeç olarak, doğum günümden beri gündemimde ve zihnimde olan konular daha bir netleşti...sanırım birkaç gün sonra tekrar okursam şimdi farkedemediğim başka şeyler de netleşecek. bu güzel çalışma için teşekkür ediyorum...Şule Gürbüz

    YanıtlaSil
  5. balık burcunun temmuzdan sonra daha rahat bir döneme girmesini okudugum yorumlarda beklemekteydim,hayal kırıklığına uğradım açıkçası

    YanıtlaSil

Teşekkürler!

www.astroistanbul.com