13 Haziran 2010

Zorlayıcı Günler Üzerine Düşünceler - Uranüs Koç





Zorlayıcı Günler Üzerine Düşünceler - Uranüs Koç

Astrolojide zaman zaman zorlayıcı sert enerjiler olabiliyor. Zaman zaman ise gökyüzü rahat açılar ile donatılmış oluyor. 

Ben bu duruma üzülmek ya da sevinmek olarak bakmıyorum. Bakış açısı şu olmalı. 
Diyelim ki karın kaslarımızı sıkılaştırmak ve sıkı güzel bir karına sahip olmak istiyoruz. Bikiniyi üzerimize geçirdiğimizde, göbeğimiz sarkmasın istiyoruz.

Ne yapmalıyı?. Mekik çekmeliyiz, karın kaslarını çalıştıracak egzersizler yapmalıyız.Tüm bu egzersizler karın bölgemizde yamnaya ve acıya sebep olacak bir süre. zaman içinde bu acıya bağışıklı kazanacağız. En sonunda ise ödül olarak muhteşem bir vücuda kavuşacağız. Astrolojideki zorlayıcı enerjiler bu duruma benzer.


Gelelim kolay açı ve enerjilere; Gök yüzünde kolay enerjilere maruz kaldığımızda karın kaslarımız ve göbeğimiz umurumuzda olmaz. O halimizle mutlu oluruz. Herhangi bir egzersiz yapma gereği hissetmeyiz. Eğer bir sorun varsa, o sorunu, sorun olarak algılayacak ruh halinde olmayız. Ne zaman bu kolay enerji ortadan kalkar ve zorlayıcı bir açı gelir, işte o an o tembellik ettiğimiz dönemde ihmal ettiklerimizin faturasını nasıl ödeyeceğimizi düşünmeye başlar ve harekete geçeriz. Şimdi fatura ödeme, biriktirdiğimiz yağları eritme zamanı.

Şaka bir yana Uranüs'ün Koç'a girmesi ile birlikte ortaya çıkan enerji yoğunluğu gerçekten de kilo vermek için işe yarayabilir. Bence denemekte yarar var diye düşünüyorum. Belki de ağır topların öncü burçlara geçmesi ile birlikte dünya üzerinde problem haline gelen obezite sonununa da bir çözüm bulunabilir.

Bir de bu Uranüs'ün Koç'a girmesi ile birlikte çevremde yoğun fark ettiğim başka bir durum var: Estetik operasyonlara olan ilginin aşırı artması. 

Koç burcunu Zodyak kuşağının ilk burcu olarak yükselen burcu gibi düşünebiliriz. Yani maske, dışarıya kendimizi nasıl tanıtmak istediğimizi gösteren alan. Yenilikçi, farklı ve denenmemişe merhaba deme cesaretine sahip Uranüs'de buraya yerleşince, ortaya "Ajda Pekkan" sendromu çıkıyor sanırım. Yanlış anlaşılmasın, Ajda Pekkan bildiğim kadarıyla gündaşımdır, yani benim gibi 12 Şubat doğumlu bir Kova kadını. Ben de gerek olduğunda çok cesaretli olabileceğimi düşünüyorum:)

Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler!

www.astroistanbul.com