11 Mayıs 2010

Ay Koç’ta Küçülüyor – Verme Zamanı


Ay Koç’ta Küçülüyor – Verme Zamanı

Geçtiğimiz 14 Nisan 2010’da Koç burcunda Yeniay yaşamıştık. Şimdi ise yine Ay Koç burcunda ve küçülüyor. Hatta yok oluyor bile diyebiliriz. Ayın Son dördünü yani Yeniay’dan yaklaşık 8 gün önce başlayan ve Yeniay’la birlikte son bulan dönemi, verme zamanıdır. Bu verme döneminin son günleri ise (Mesela : bir önceki Yeniay Koç’ta idi, öyleyse bu son günler Ay’ın şimdi Koç burcunda olduğu günlerdir) bir ay süresince elde ettiklerimizin bir bölümünü paylaşma dönemidir.

Geriye bıraktığınız bir aylık süreci inceleyin. Bu ayın size getirisi ne oldu? Ne elde ettiniz? Elinize geçenlere odaklanın. Sadece elinize geçen maddi şeyleri değil, manevi değerleri de gözden geçirin. İşte şimdi bu elde ettiklerinizi başkaları ile paylaşma zamanında, yani verme zamanındasınız.

Bir bilgiye mi kavuştunuz? Bu bilgiyi çevrenizle paylaşın. Sürpriz bir kazanç mı sağladınız. Gönlünüzden kopan bir kısmını paylaşın. Bir sofra hazırlayın ve sofranızın bereketini çevrenizle paylaşın.

Bu verme dönemini bir şükran dönemi olarak algılayın. Bu dönemde verdiklerinizi gübre gibi düşünün. Sonraki Yeniay’da ekeceğiniz tohumun toprağını gübrelemek için kullanmak üzere sahip olduğunuz bereketli toprak gibi. Burada önemli olan, gerçekten gönlünüzden geçen miktarı vermektir. Çünkü gerçek ölçüyü gönlümüz belirler. Gübrenin fazlası zararlı, azı ise yararsızdır. Gönlünüzü dinleyin.

Doğa anadan aldıklarınızın bir kısmını ona iade etmelisiniz, çünkü doğada yaşam döngüsüne sahip her şey, o döngünün devam edebilmesi için doğaya bir parçasını iade eder. Siz de kendi döngünüzün devam edebilmesi için elde ettiklerinizin bir kısmını şükranla verin. Böylece Yeniay’da yeni bir başlangıç yaparken ya da yeni bir dilekte bulunurken, hayatın döngüsünü de destek olarak arkanıza almış olursunuz.

Sevgilerimle
Yurda Hal
11,05,2010

11,05,2010

5 yorum:

  1. teşekkür ederim..emeğinize sağlık...yeni ay 15 mayıstamı başlıyor?bu durumda,bu günlerde verme dönemi içindeyiz..doğrumuyum.

    YanıtlaSil
  2. bilgilendirdiğiniz ,için çok teşekkür ederim çok etkileyici aynı zamandada işe yarar. Hemen bende birşeyler vericem.Ayşegül Özeren Fakı.

    YanıtlaSil
  3. Yeni Ay 14 Mayıs saat sabah 04:04'te Boğa burcunda gerçekleşecek.

    Sevgilerimle
    Yurda Hal

    YanıtlaSil
  4. merhaba yurdahal hanim,ama kitabinizda03.04 olarak gozukuyor.biz kitabinizdaki yediser gunluk ayin donumlerini nasil anlayacagiz.yani bu donumler icerisindeki yedi gunun hangi tarihinde dolunay,yeniay vb gerceklesiyor

    YanıtlaSil
  5. Merhaba;
    Yaz saati uygulaması devletin denetiminde olan ve uygulanıp, uygulanmayacağı ya da kaç saat ve hangi aylarda uygulanacağı genellikle belirsizdir. Bu yüzden kitapta yaz saati farkı eklenmemiştir. Takvim bölümüne "yaz saati eklenmemiştir" notumu eklememe rağmen baskıda unutulmuş ne yazık ki.
    Yedişer günlük dönemler, ayrıca Yeniay ve Dolunay tarihleri de kitabındaki arkasında ki takvimde mevcut (zaten kitapta Yeniay saat 03.04 diye beni uyarmışsınız).

    Takvim kısmındaki Büyüyen Ay (ilk dördün fazı) ve Küçülen Ay (son dördün fazı), size, bu yazıda bahsettiğim 7 günlük dönemleri anlatır.

    Yukarıdaki yazıdan alıntı:
    "Ayın Son dördünü yani Yeniay’dan yaklaşık 8 gün önce başlayan ve Yeniay’la birlikte son bulan dönemi, verme zamanıdır." Buradan da anlaşılacağı gibi Yeniay bu dönemin sonundadır. Bu dönemin sonlandığını gösterir.

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Teşekkürler!

www.astroistanbul.com