27 Mayıs 2010

28 Mayıs saat 02.07’de Yay Burcunda Dolunay

28 Mayıs saat 02.07’de Yay Burcunda Dolunay

Her Dolunay, Bir hesaplaşma dönemidir. Kendi içimizde, kendimizle bir önceki Yeniay’da attığımız tohumların muhasebesini yaparız. Eğer Yeniay’da attığımız tohumu yeterince sulayıp gübrelememişsek, şimdi istediğimiz amaca ulaşmakta yanlış adımlar attığımızın farkına varırız. Fakat attığımız tohum her ne ise, onun ihtiyaçlarını karşılayacak çaba ve emeği sarf etmekten kaçınmadıysak, isteğimizin çiçek açacağını içimizde hissederiz şimdi.


Eğer geçtiğimiz Yeniay’da bir dilekte bulunduysak ya da yeni bir projeye başladıysak, şimdi bu isteğimiz ya da başlangıcımız ile ilgili bir Meditasyon çalışması yapabiliriz. Dolunay saatinde yapacağımız meditasyon, imgeleme ya da dua çalışması, bize yeni bir bakış açısı getirecektir. Bu çalışmanın ardından durum ve şartlara bakış açınızda değişme olacaktır. Dolunay’ın Yay burcunda olması ise, genel olarak bu çalışmanın ardından olaylara daha iyimser, pozitif ve motive olmuş yaklaşmamızı sağlayacaktır.


Dolunay Çalışması

Çalışma için bir örnek vermek istiyorum. Gözlerinizi kapatıp, burnunuzdan derin derin nefes alıp vermeye başlayın. Nefer alırken 8’e, nefesinizi içinizde tutarken 4’e, nefes verirken sekiz’e ve tekrar nefesinizi tutarken 4’e kadar sayın. Bu nefes alma biçimini ortalama 5 dakika kadar gözlemleyin( saate bakmayın, siz içsel saatinizi kullanarak tahmin edin.


Ardından kendinizi aydınlık ve huzurlu bir gecede geniş ve yeşil bir vadinin başında bulunan patika bir yolda imgeleyin ve bu yolda ilerlemeye başlayın. Etrafınıza odaklanın yolda neler var takip edin. İleriye doğru baktığınızda yüksek bir dağ fark edeceksiniz. Dağa doğru ilerleyin. Dağın eteklerine geldiğinizde dağa çıkmanıza yardımcı olan basamakları fark edeceksiniz. Merdivenlerden yukarıya doğru çıkın.


Dağın zirvesinde yukarıda parlayan Dolunay’ı görüyorsunuz. Çıkmaya devam edin. Dağın zirvesine vardığınızda dağın zirvesinin Ay ışığında gümüş renginde parladığını göreceksiniz. Gözleriniz kamaşıyor. Zirvede bembeyaz bir kristal kayasına yapılmış tahtınızı fark ediyorsunuz. Gidip tahta oturun ve imgenizde gözlerinizi kapatın.


Gözlerinizi kapatmanıza rağmen Ay’ın ışığının farkındasınız. Dolunay ışığı ile sizi yıkıyor, arındırıyor ve ufkunuzu genişletiyor. Anlama noktasına ulaşmanıza yardımcı oluyor. Bir süre Dolunay’ın ışığında yıkanın ve yeterli olduğunu hissettiğinizde tahtınızdan kalkın. Evrene vermiş olduğu nimetlerden Dolayı teşekkür edin. Bedeninize bir göz atın. Dolunay’ın ışığını emmiş olan bedeniniz şimdi ışıl ışıl parlıyor. Basamaklardan inerek dağın eteğine ulaşın. Oraya ulaştığınızda, dönüş yolunuzun Dolunay’la birlikte nasıl ışıldadığını fark edin ve başlangıç noktanıza doğru ilerleyin. Ardından tekrar çalışmanın en başında olduğu gibi nefesinize odaklanın. Bir süre sonra usulca gözlerinizi açın.


Şimdi yatmaya hazırlanabilirsiniz. Yarın sizin için daha aydınlık ve cevaplarla dolu olacak. Hayat yolunda ilerlemek için nelere ihtiyacınız olduğunu daha kolay anlayacaksınız. Cevapları alabilmek için farkındalığınızı açık tutun. Size gelen mesajlara karşı duyarlı olun.

Dolunay hepimize hayırlı olsun.


Not: bu arada geçtiğimiz Yeniay’da toprağa gömdükleri dilekleri çıkarmak isteyen arkadaşlara sesleniyorumJ. Bunu yapmanız gerekmez, ancak illa dileğinizi topraktan çıkarmak istiyorsanız, Dolunay gününün geçmesini beklemeniz iyi olacaktır.

Sevgiler

Yurda Hal

26 Mayıs 2010

Uzun İnce Bir Yoldayım



Uzun ince bir yoldayım
Gidiyorum gündüz gece
Bilmiyorum ne haldeyim
Gidiyorum gündüz gece

Dünyaya geldiğim anda
Yürüdüm aynı zamanda
İki kapılı bir handa
Gidiyorum gündüz gece

Uykuda dahi yürüyom
Kalmaya sebep arıyom
Gidenleri hep görüyom
Gidiyorum gündüz gece

Kırk dokuz yıl bu yollarda
Ovada dağda çöllerde
Düşmüşem gurbet ellerde
Gidiyorum gündüz gece

Düşünülürse derince
Irak görünür görünce
Yol bir dakka miktarınca
Gidiyorum gündüz gece

Şaşar Veysel işbu hale
Gah ağlayan gahi güle
Yetişmek için menzile
Gidiyorum gündüz gece



Anadolunun bir köyünde sakin bir akşam karı koca uyumak için yatağa girerler..Kadının gözüne bir türlü uyku girmez, çünkü o gece özeldir.. O gece kocasını terkedecektir..Hem de sevgilisi ile köyden kaçarak...
Kocasının uyumasından bayağı bir zaman sonra pencerede beklediği taşın sesini duyar kadın.. Ayakkabılarını giyip, önceden hazırladığı eşyalarını alıp bahçede bekleyen sevgilisinin yanına gider ve koşarak oradan kaçarlar.. Koşarlarker kadının ayağını bişey rahatsız eder, ayakkabısının içinde bişey vardır ama kadın mecburdur koşmaya ayağını rahatsız eden şey için durma lüksü yoktur..Anadoludur burası.. Töredir, cinayettir geride bıraktıkları..Belli bir mesafe uzaklaştıktan sonra nefeslenmek için dururlar.

Kadın duraksamayı fırsat bilip nefes nefese der ki : "Evden çıktığımdan beri, ayakkabımın içinde bir şey var beni rahatsız ediyor, çıkartıp bakar.. O da ne? Ayakkabısının içinde bir tomar para!!!!! Kocası her şeyin farkında. Biliyor ki gidecek, "Beni terk edecek ama bunca yıl çorbasını içtim, çamaşırlarımı yıkadı, ütüledi. Bana emeği geçti.."
O Yoksul köylü; bütün parasını; başka bir adam için kendisini terk eden karısının, giderek kendinden uzaklaşan adımlarını attığı ayakkabısının içine koymuştur.

Bu hareketi yapan kişi ne üniversite mezunudur ne de yüksek lisans yapmıştır.Hatta hayatında tek bir kitap bile okumamış, okuyamamıştır.
O güzel insanı, O onurlu davranışı sergileyen, O terk edilen adamı

HEPİNİZ TANIYORSUNUZ..

Bu öyküyü aşağıda linki bulunan gruptan aldım. O kadar etkilendim ki blog sahibine bu güzel paylaşımı için buradan teşekkür etmek istiyorum

25 Mayıs 2010

Şimdi Ay Akrep Burcunda ve Büyümekte




Şimdi Ay Akrep Burcunda ve Büyümekte
25 Mayıs 2010 saat 09.18 - 27 Mayıs 2010 saat 14.17 arası

Şimdi sezgilerin ve duyuların her zaman olduğundan daha yoğun. Tutkularının farkına varıyorsun. Tensel ve zihinsel dokunuşlar ilişkilerinde önemli. Sevdiğin insanla baş başa geçirebileceğin, en derinde yatan duygularını paylaşabileceğin bir havadasın.

Sahip oldukların, zaman içinde biriktirdiğin maddi ve manevi değerler senin için şimdi daha önemli. Ay Akrep'teyken bunları paylaşmakta zorlanırsın. Sevdiklerini paylaşmak da zor gelebilir, hatta kıskanç bile olabilirsin. Hafızanın derinlerinde sakladığın, geçmiş olayların duyguları ön plana çıkar. Bu duyguların her biri güzel olmayabilir. Başka günler aklına bile gelmeyen anıları şimdi hatırlarsın.

Zaman zaman bilmediğin, görmediğin konuları merak edip sır perdesini aralamak isteyebilirsin. Hatta ölümün son olmadığını hissedip, bu konuyu da araştırabilirsin. Korkunun üstüne diğer zamanlardan daha kolay daha cesurca gidebilirsin.

Konsantrasyonun çok yoğun şimdi, önemli bulduğun, senin için özel değer ve anlam taşıyan işlerine yoğunlaşabilirsin. Hiç kimse seni rahatsız edemez, çünkü dikkatini sadece istediğin ne ise ona yönlendirebilirsin. Sen neye karar verirsen onu yapabilecek güçtesin şimdi.

Fakat enerjini fazlasıyla tüketmeye de meyillisin. Enerjini kullanırken sınırın nerede olduğunu bilemeyebilirsin. Enerjini korumaya da dikkat etmelisin şimdi. Temel enerjinin bitmemesi önemli.

Şimdi birinci Kök çakranı ve ikinci Sakral çakranı aktive etmeli ve bedeninin ihtiyacı olan yaşam enerjisini depolamalısın. Bunun için kırmızı ya da turuncu renklere odaklanarak meditasyon yapabilirsin. Ya da giysilerinde bu renklere ağırlık verebilirsin. Ayrıca kırmızı ya da turuncu bir nesneyi uzun uzun inceleyebilirsin. Bu sayede yaratım enerjin güçlenecektir.

Akrep içinde ölüm ve doğumu bir arada barındırır. Bitirip yeniden başlamayı anlatır. Yukarıda sana anlattıklarımı tekrar gözden geçir. Bu konularda seni rahatsız eden bir durum, bir olay var mı? Eğer varsa onu sonlandırıp, yepyeni ve seni daha mutlu bir enerjiye dönüştürecek güce sahipsin şimdi. Tutkularının ve bağımlılıklarının getirdiği yükü, yıkanarak üzerinden atabilirsin. Suyun temizleyici ve yenileyici gücüne kendini teslim et.

Akrep burcunun getirdiği yoğun ve tutku dolu enerjilerin tadını çıkar!

Yurda Hal

24 Mayıs 2010

Günü karşılama ve günü uğurlama



Her yeni gün, bana yeni bir öğretmen ve yol gösteren bir rehberdir. Her yeni gün bana yolumun üzerinde farklı bilgiler ve tecrübeler sunar. Her günün kendine has bilgi ve tecrübeleri benim yolumda o gün boyunca ışık olur.

Günün getirdiği fırsatları yakalamak, deneyimlerden faydalanmak ve tecrübeleri anlamak için, her yeni güne muhakkak yüzümde bir gülümsemeyle başlıyorum. Her yeni güne "Hoş Geldin!" diyorum.
Gün bittiğinde, o güne bana sunduğu nimetler, fırsatlar ve tecrübeler için "Teşekkür ederim!" diyorum. Bu gece de olduğu gibi:)

Yarın beni yeni bir gün, yeni bir öğretmen bekliyor. Yarının bana getireceği fırsat ve tecrübeler için şimdiden teşekkür ediyorum.

23 Mayıs 2010

Şifacının Yolu Taşların Öğrencisi

Şifacının Yolu

Taşların Öğrencisi

Duası:

Ben yerkürenin varlıklarının çağrısını duydum. Ben güneşi hissettim, rüzgârın uğultusunu ve ağaçların fısıltısını dinledim. Ben, yolumu aydınlatan, ışıldayan, parlak renkleri gördüm. Toprak ananın güçleri ile uyulmandım ve onun çağrısını duyuyorum. Artık başkalarına tecrübelerimden bahsedebilirim. Onlara nasıl sakin olunabileceğini öğretebilirim. Bu gezegende olan biteni anlamak, ölüm eşiğinde günün feryadını ve doğum mutluluğundaki yeni günün çığlıklarını duyabilmek için gözlerini ve kulaklarını nasıl açabileceklerini onlara gösterebilirim. Ben Yeni bilincin gün doğumunun elçisiyim. Ulu Ana her zaman bana yolumda eşlik edecek.


Öğretisi:

Karşılaşacağın önemli konumdaki bir kişi seni kanatlarının altına alacak. O sana, maddesel dünyan ile olan ilişkinle alakalı yeni, kıymetli değerler ve geniş kapsamlı fikirler verecek.


Belki de çalıştığın şeylerle ilgili gizli güçler ve yetenekler artık sana açılacaktır. Yaptığın işin, dünyanın bütünlüğü ve hayatın büyük döngüsü ile olan bağlantısını anlamaya başlıyorsun. Güç yaratmada sana yardımcı olan dünya maddeleri ile olabildiğince bol vakit geçirmeye çalış. Yaptığın işin temelinde yatan ana hedef üzerinde derinleş. Ruhun, dünya üzerinde bulunan senin ve işinin içinden nasıl aktığını gözlemle.

Sanatsal yaratımın için, bilgeliğin daha derin kaynaklarını ara. Yaşamak bir sanattır ve bu projedeki partnerin topraktır. Senden sonraki nesillere faydalı olmak için, onunla beraber işinde ne yapabilirsin? Senin görevin içsel olarak kendini büyütüp geliştirmek ve toprak ananın seninle nasıl etkileşime geçtiğini anlamaktır.

19 Mayıs 2010

15 Mayıs 2010

Sihirli Yemek




Bugün ne yemek yapacağıma karar vermeye çalışırken birden bir zamanlar yazdıklarım aklıma geldi ve yemek yapma işini bir olumlama şölenine çevirdim. 16.05.2010 (yarın) saat 13:14'te Ay Venüs kavuşumu var, dolayısı ile gökyüzü yine dilekte bulunmak için uygun (bu tüyoyu da arkadaşım Merih Akalın'dan aldım bugün:).
Ben yarın bir olumlama yemeği daha yapacağım:)

Sihirli yemek pişirmek nedir?

Sihirli yemek yapmak; yenilebilir maddeleri bir değişimin oluşmasında araç olarak kullanmaktır. Bunun güzel yanı ise, hem midenin keyif almasını, hem de damak zevkinin tatmin olmasını sağlamasıdır. Burada önemli olan yemek yaparken sadece nelerin kullanıldığı değil, aynı zamanda kullanılan enerjidir. Yemek yaparken devreye sokulabilecek birçok sihirli yöntem vardır. İmgeleme, enerji çalışmaları, şifalı otlar bilimi, renkler ve sesler gibi.

Hazırlama (planlama):

Önce yapmayı düşündüğümüz yemeği hangi amaçla hazırladığımızı tam olarak belirlemeliyiz. Çünkü bu yemeği ulaşmak istediğimiz bir hedefe destek olarak kullanacağız; yani bu yemek bir olumlama yemeği olacak. Bundan sonra yapacağımız yemeğin malzemelerini bulmalıyız. Malzemeleri belirlerken tamamen kendi sezgilerimizi takip edebiliriz ya da yemek kitaplarından yardım alabiliriz. (Birinci şık daha doğru bir yöntemdir, ikinci şık ise yemek işinde tecrübe sahibi olmayanlar içindir). Ulaşmak istediğimiz amaca göre malzemelerin rengini, kokusunu, hangi elemente ait olduklarını tespit etmeliyiz. Malzemelerin hangi elemente ait oldukları kadim zamanlarda belirlenmiştir.


Elementlere göre yiyecekleri sınıflandırsak:

Ateş element yiyecekleri: Dalda yetişen sebze ve meyveler, protein içerikli yiyecekler…

Toprak elementi yiyecekleri: Tuz ve kök bitkiler; yani patates, havuç, turp, yer elması, kereviz…

Hava elementi yiyecekleri: Yağ ve çiçek bitkiler; yani karnabahar, brokoli, çiçeği kullanılan her türlü bitki…

Su elementi yiyecekleri: Karbonhidrat ve yaprak bitkiler; yani ıspanak, semizotu, ısırgan, pazı, kuzukulağı…

Element ve yemek ilişkisi:

Bir de bunun yanı sıra, Ay’ın günlük hareketlerinde hangi elementin burcunda olduğuna dikkat edersek, amacımıza yaklaşmak için bir adım daha atmış oluruz. Ay 28 günlük döngüsünde tüm elementleri üçer kez ziyaret eder. Hangi elementin içinde bulunuyorsa, o elemente ait gıdaların kalite ve enerjisini yükseltir. Bunu belirleyebilmek için düzenli olarak Ay takvimini takip etmek gerekir. Bu takibi kolaylaştırmak için; hangi burçların hangi elementlere ait olduğunu bilmek de gerekecektir. Koç, Aslan, Yay ateş elementine; Boğa, Başak, Oğlak toprak elementine; İkizler, Terazi, Kova hava elementine; Yengeç, Akrep, Balık su elementine aittir.


Eğer yemeğimizi yaparken biraz daha detaylı çalışmak istiyorsak, bir de burçların niteliklerini dikkate alabiliriz. Ay öncü nitelikteki burçlardan geçerken, yeni girişimleri, başlangıçları, yeni fikirleri destekler. Sabit burçlardan geçerken, içinde bulunduğumuz konumu korumamızı sağlar. Değişken burçlardayken bize esneklik verir, birden fazla konuya eğilmemize yardımcı olur; var olan durumu sonlandırıp yeni dönemlere başlangıç yapmaya yardım eder.


Mademki biz bu yemeği amacımızı desteklemek için yapıyoruz, öyleyse Ay’ın hedefimize uygun nitelikteki burçta olmasına da dikkat etmeliyiz. Örneğin; bir ilişkiyi bitirmek istiyorsak ve yapacağımız yemek buna destek olacaksa, Ay değişken burçtayken o yemeği yapmalıyız. Yeni bir projeye başlayacaksak, Ay öncü nitelikteki burçlardayken yemeğimizi hazırlayabiliriz.


Bunun için burçların niteliklerine de değinelim. Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak öncü nitelikte; Boğa, Aslan, Akrep ve Kova sabit nitelikte; İkizler, Başak, Yay ve Balık ise değişken niteliktedir.


Asıl önemli olan, bizim istediğimiz sonuca ulaşmamızdır. Seçeceğimiz yemek, kolayca yapılıp hemen fırına sürülen bir yemek olmamalıdır. Bu yemeğin üzerinde uğraşıp emek sarf etmemiz önemlidir; doğrama, harmanlama ve bol karıştırma gibi. Yemeği yaparken ne kadar çok emek sarf edersek, ona o kadar çok enerji yükleyebiliriz. Bu sayede, yaptığımız yemeğe imgeleme, ses ve benzerlerini daha fazla aktarabiliriz.


Alışveriş: Böyle özel bir yemek için ekolojik gıdaları, hatta kendi ekip biçtiğimiz ekolojik gıdaları kullanmak daha uygundur. Ancak ne yazık ki, her birimizin bütçesi ya da zamanı ve koşulları buna uygun olmayabilir. Eğer bu yemeği gerçekten önem verdiğimiz bir olumlama için kullanmak istiyorsak, en azından ekolojik malzemeler kullanmaya dikkat etmeliyiz.


Alışveriş yaparken sevdiğimiz mekânlardan malzemeleri toplamaya özen göstermeliyiz. Bu konuda halk pazarları yardımımıza koşabilir; bizim cıvıl cıvıl halk pazarlarımız çok bol malzemeye sahipler. Doğrudan köylerden gelen ekolojik malzemeler küçük partiler halinde doğrudan üreticiden alınabilir. Bu büyülü yemek için malzeme toplarken, sezgilerimizi devreye sokmalıyız. Kendimiz için neyin doğru olduğunu ancak kendimiz bilebiliriz. Bu yüzden malzemeleri satın alırken onlara dokunarak, elleyerek, onlarla temas kurarak seçmeliyiz. Bize en uygun domatesi, tüm domates içinden yine biz bulup seçebiliriz.


Hazırlama: Şimdi ihtiyacımız olan her şeyi satın aldık ve malzemelerimizi yemeğimiz için hazırlama aşamasına geldik. Bu bölümdeki tavsiyelerin işimize çok yarayacağını özellikle belirteyim. Mesela; meyve ve sebzeleri yıkarken hedefimize engel olacak her şeyin suyla beraber akıp gittiğini imgeleyebiliriz. Negatif olan her şeyin yıkanıp yok olduğunu düşünebiliriz. Malzemeleri doğrarken enerjimizi bıçağa yönlendirebiliriz (Bıçağı elimizin bir uzantısı gibi düşünmeli ve bizim enerjimizin onda toplandığını hayal etmeliyiz). Bu sayede, engelleyici her şeyi, kesip atabiliriz. Mesela kalan tüm artıkları çöpe atarken korkuyu, endişeyi, ya da bizi hedefimizden alıkoyan her şeyi çöpe attığımızı düşünebiliriz.


Enerji yükleme ve imgeleme: Yemeğimizi her karıştırdığımızda ulaşmak istediğimiz hedefe sahip olduğumuzu imgeleyelim ve bu enerjinin elimizden kaşık aracılığı ile yemeğe aktığını düşünelim. Kaşığı, yemekle el arasında bir nesne olarak düşünmeyip, kaşığı da elin bir uzantısı olarak kabul edelim. Mesela “Başarı” pişirmek istiyorsak, yemeği karıştırırken başarıya sahip olduğumuzu hayal edelim. İçimize dolan mutluluğu hissedelim ve bunu yemeğe aktaralım.


Diğer yardımcı unsurlar: Yemeğimizi yaparken birçok şeyden faydalanabiliriz. Mesela, hayalimizi desteklemek için konuya uygun bir şarkı dinleyebilir veya kendimiz söyleyebiliriz. Bizi neşelendiren her türlü müzik faydalı olacaktır. Burada yaratıcılığımıza sınır koymamalıyız. Yemeğin içine baharat eklerken dostlarımızın hedefimize nasıl destek olduklarını hayal edebiliriz. Neye inanıyorsak onu yemeği pişirirken devreye sokabiliriz; bu bir dua, ilahi, mantra vb. olabilir.


Yeme: Yemeğimizi yerken sahip olduklarımıza şükür etmek gerekmektedir. Hedefimizi pişirdiğimizin ve onu bünyemize dâhil edeceğimizin farkında olmalıyız. Yemeği yerken yemekle ilgilenmeliyiz. Yemeğin tadını çıkarmalı ve onun taşıdığı enerjiyi kendimize yüklemeliyiz. Bu sayede yemeği ne için programladıysak, onu hem bedenimize hem de ruhumuza almış oluruz. İstersek burada da imgeleme yöntemlerinden ya da destekleyici bir müzikten güç alabiliriz. Yemekle bir bütün olduğumuzu hissetmeliyiz


Serbest bırakmak: Yemeği yedikten sonra her şeyi toplayıp ortadan kaldırmalıyız. Ayrıca tüm yaptıklarımızı unutmalıyız; çünkü tüm bu yemek işlemini unutarak ona yüklediğimiz enerjiyi serbest bırakıp enerjinin rahatça akmasını sağlarız. Eğer sürekli yaptığımız işi düşünürsek enerjinin tıkanmasına ve kuşku doğmasına sebep oluruz.


Yemek yaparken, yukarıda verilen Ay taktiklerini kullansak da kullanmasak da, yaptığımız her yemeğe sevgi ve olumlu düşünce eklemek, hem bizi hem de bu yemeği yiyenleri, olumlu yönde etkileyecek, onların yaşama sevincini arttıracaktır. Yemek yaparken asla negatif düşünce içinde olmamalıyız. Ayrıca her yemeğin başlangıç ve bitişinde şükretmeyi unutmamalıyız.


NOT: Biraz daha detay sevenlere:


Ay’ın Yeni Ay evresi, yeni başlangıçları; Büyüyen Ay evresi, büyüme, gelişme, çoğalmayı; Dolunay evresi sonuca varmayı, hedefe ulaşmayı; Küçülen Ay evresi ise, sonlanmayı, azalmayı, küçülmeyi destekler. İstersek yemeğimizi yaparken Ay’ın bu evrelerini de dikkate alabiliriz.


Ayrıca unutmayalım büyüyen ay evresi kilo almamıza, küçülen ay evresi ise kilo vermemize yardımcı olur.

Paramahansa Yogananda'dan



Büyük usta Paramahansa Yogananda Ustaların Kitabı'nda Karma ve Reenkarnasyonu şu sözlerle anlatır:

"Hayat, Tanrı okyanusundaki bir zincire benzer. Zincirin bir kısmını suyun dışına çekersen, onun sadece küçücük bir bölümünü görürsün. Zincirin başlangıcı ve sonu okyanusta gizli kalır. Bu hayatında (enkarnasyonunda), hayat zincirinin sadece bir halkasını görürsün. Geçmiş ve gelecek ise tanrısal sularda görünmez bir derinlikte dinlenmektedir. O, sırrını sadece onunla uyum içinde olanlara açar."

15- 16 Mayıs Ay İkizlerde




Detayları izlemek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

http://www.uzmantv.com/1516-mayis-2010da-ay-sizi-nasil-etkileyecek

Geçmiş – An –Gelecek / Haritanızda Ay Düğümleri




Geçmiş – An –Gelecek / Haritanızda Ay Düğümleri

Doğduğumuz anda aslında bu hayatta nasıl yol almamız gerektiğini gösteren bir kılavuzla beraber dünyaya geliriz. Astroloji haritamız bizim yol haritamızdır, hatta bir yol haritasından da ötedir. Hangi yöne, hangi hızla gitmemiz gerektiğini gösterirken, neleri yolda bırakıp, neleri hayat dağarcığımıza dâhil etmemiz gerektiğini de bize anlatır. Bu kılavuzu kullanmayı bilmediğimizde, deneye yanıla yol bulmaya çalışır, gereksiz olan birçok yükü yanımızda taşır, ihtiyacımız olan bilgi ve deneyimleri toplamakta zorlanırız.

Bu kılavuzun, yani astroloji haritamızın en önemli göstergelerinden ikisi ise Güney ve Kuzey Ay Düğümleridir. Ay düğümleri sayesinde geçmişten (karmik ya da genetik) getirdiğimiz yük ve becerileri, Kuzey Ay Düğümü sayesinde ise yolculuğumuzun sonunda hangi deneyim ve tecrübeleri elde ederek bu dünyadaki görevimizi sonlandıracağımızı tanırız.

Ay düğümlerinin bize neler anlattığını anladığımızda, yol haritamızda yolculuğa nerede ve hangi donanımlarla başladığımızı bilir, yine haritamızda nasıl hedefimize odaklı ilerleyebileceğimizi öğreniriz.

Ay Düğümleri Ruhsal anlamda büyümemiz için gerekli olan yolu bize tarif eder. Eğer Ay düğümlerimizi anlayabilirsek, hayatımızı daha doyumlu ve mutlu yaşamayı başarmamız çok daha kolay olacaktır.

Sevgili arkadaşım astroloji uzmanı Nazan Düzkan 23 Mayıs 2010 Pazar günü saat 13:00’te bize Ay düğümlerini detaylı bir şekilde bizlere anlatacak. Ayrıca her birimizin haritasındaki Ay düğümlerine değinip, içinde bulunduğu burç ve evlere göre yorumlayacaktır.

Haritanızdaki Ay Düğümlerinizi anladığınızda hayatınızı nasıl deneyimleyeceğinizin bilgisine de kavuşmuş olacaksınız.

Semineri Sunan: Astroloji Uzmanı Nazan Düzkan
Seminer tarihi ve saati: 23,05,2010 saat 13.00-16.00 arası
Seminerin verildiği Yer: Astro İstanbul – Etiler
Seminer ücreti: 50,-- TL
Seminer için gerekli bilgiler: Doğum tarihi, saati ve yeri ( bu bilgiler önemlidir, aksi takdirde haritanızdaki Ay düğümlerinin yorumlanabilmesi mümkün değildir)
Yerimiz sınırlı olduğundan yurdahal@gmail.com adresinden e-posta ile kayıt yapmanızı rica ediyorum.

Sevgilerimle
Yurda Hal

13 Mayıs 2010

14,05,2010 saat 04:04 Boğa burcunda Yeniay

14,05,2010 saat 04:04 Boğa burcunda Yeniay

Yeniay'ın dilekte bulunmak için ne kadar uygun olduğunu, nelere dikkat edilmesi gerektiğini seminerlerimde detaylıca anlatıyorum. Şimdi ise Yeniay'dan hemen önce nasıl bir çalışma yapabileceğimize örnek vermek istiyorum.

Bu Yeniay'dan önce ( zamanını siz belirleyin- 1 saat ya da 30 dakika kadar önce olabilir) bir meditasyon çalışması yapabilir ya da dua edebilirsiniz. Meditasyon ve dualarınızın içinde geçtiğimiz ayın getirdikleri için teşekkür etmeyi ve gelecek Yeniay'ın getireceklerini de şimdiden şükranla kabul ettiğinizi belirtin (sözlü ya da zihinsel).

Ardından Yeniay saatinde dileğinizi ya da olumlamanızı yapın. Sonra tekrar kısa bir meditasyon yapabilirsiniz.

Dilekte bulunmadan evvel, gerçekten ihtiyacınız olan şeyleri dilemeniz gerektiğini unutmayın. Size lazım olmayacak, hayatınıza bir anlam ya da kolaylık katmayacak dileklerde bulunmayın. İlişkileriniz ile ilgili dilekte bulunacaksanız, başkaları adına karar verme hakkınız olmadığını unutmayın, bir ilişkiden beklediklerinizi dilemek daha doğrudur.

Allah bizim istediğimiz her şeyi verme gücüne sahiptir fakat astrolojik olarak doğum haritamıza uygun olmayan istekler gerçekleşseler bile, bizim işimize yaramayabilir, hatta bu yüzden çabucak elimizden çıkabilir. Dilekte bulunurken kalbinizi dinleyin, Yeniay'dan önceki meditasyon ya da dua süresi, gerçek isteğinizin ne olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.

Boğa burcuna uygun dilekleri aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz:

Sevgiler
Yurda Hal

12 Mayıs 2010

Pipo Onlusu Şifacının Yolu



Pipo Onlusu

Duası:
Bugün insanlar beni onurlandırıyorlar. Senin bana yönelttiğin ve benim yaptığım işi onurlandırıyorlar. Ben bir görevi yerine getirdim. Şimdi yine özgürce seçme hakkına sahibim. Bildiğim işi yapmaya devam edebilir ya da yeni bir alana geçebilirim. Ya da kendi bakış açımı değiştirebilir ve seninle birlikte hayatımı başka yollarla arayabilirim. Ancak şu an şöhretin tadını çıkarıyorum. Büyük Ruh, bu akşam senin için dans ediyorum. Senin için resmediyor, senin için yazıyorum. Hayatım senin için ve benim nimetlerimden yararlanmak isteyenler için devam ediyor.

Öğretisi:
Hayatın birçok maceranın peş peşe gelmesinden oluştu. Elde ettiğin sağlığı ve edindiğin tecrübelerin getirdiği doyumu hak ettin. Şimdi dinlenmek ve izlenimlerin üzerinde çalışmak için yuvana geri dönüyorsun. Birçok yeni fikrin var – hatta o kadar çok ki, önce hangisi ile başlaman gerektiğini, hangisini uygulaman gerektiğini belki de bilemiyorsun. Bugüne kadar elde ettiğin bilgiyi dünyaya geri vermek ve başkaları ile paylaşmak istiyorsun.
Bir sanatçının gözüne, bir şairin kalbine ya da bir müzisyenin kulağına sahip oldun. Doyumla tanıştın, fakat şimdi yeniden bir başlangıca geldin. Kendine zaman ayır, çünkü şu an senin dönüm noktan. Önemli bir seviyeyi tamamladın ve şimdi, yakında yeni bir alana ayak basacaksın.

Sevgiler
Yurda Hal
12,05,2010

11 Mayıs 2010

Ay Koç’ta Küçülüyor – Verme Zamanı


Ay Koç’ta Küçülüyor – Verme Zamanı

Geçtiğimiz 14 Nisan 2010’da Koç burcunda Yeniay yaşamıştık. Şimdi ise yine Ay Koç burcunda ve küçülüyor. Hatta yok oluyor bile diyebiliriz. Ayın Son dördünü yani Yeniay’dan yaklaşık 8 gün önce başlayan ve Yeniay’la birlikte son bulan dönemi, verme zamanıdır. Bu verme döneminin son günleri ise (Mesela : bir önceki Yeniay Koç’ta idi, öyleyse bu son günler Ay’ın şimdi Koç burcunda olduğu günlerdir) bir ay süresince elde ettiklerimizin bir bölümünü paylaşma dönemidir.

Geriye bıraktığınız bir aylık süreci inceleyin. Bu ayın size getirisi ne oldu? Ne elde ettiniz? Elinize geçenlere odaklanın. Sadece elinize geçen maddi şeyleri değil, manevi değerleri de gözden geçirin. İşte şimdi bu elde ettiklerinizi başkaları ile paylaşma zamanında, yani verme zamanındasınız.

Bir bilgiye mi kavuştunuz? Bu bilgiyi çevrenizle paylaşın. Sürpriz bir kazanç mı sağladınız. Gönlünüzden kopan bir kısmını paylaşın. Bir sofra hazırlayın ve sofranızın bereketini çevrenizle paylaşın.

Bu verme dönemini bir şükran dönemi olarak algılayın. Bu dönemde verdiklerinizi gübre gibi düşünün. Sonraki Yeniay’da ekeceğiniz tohumun toprağını gübrelemek için kullanmak üzere sahip olduğunuz bereketli toprak gibi. Burada önemli olan, gerçekten gönlünüzden geçen miktarı vermektir. Çünkü gerçek ölçüyü gönlümüz belirler. Gübrenin fazlası zararlı, azı ise yararsızdır. Gönlünüzü dinleyin.

Doğa anadan aldıklarınızın bir kısmını ona iade etmelisiniz, çünkü doğada yaşam döngüsüne sahip her şey, o döngünün devam edebilmesi için doğaya bir parçasını iade eder. Siz de kendi döngünüzün devam edebilmesi için elde ettiklerinizin bir kısmını şükranla verin. Böylece Yeniay’da yeni bir başlangıç yaparken ya da yeni bir dilekte bulunurken, hayatın döngüsünü de destek olarak arkanıza almış olursunuz.

Sevgilerimle
Yurda Hal
11,05,2010

11,05,2010

13-26 Mayıs Burç Yorumları



Gezegen Günlüğü


Lütfen hem Yükselen, hem de Güneş burcunuza göre okuyun.


Koç: İkili ilişkiler her ne kadar kafanızı meşgul etse de, ağırlıklı olarak sorumluluklarınıza odaklı olacaksınız . Belki de bir süre ihmal ettiğiniz işlerle ilgilenmeniz gerekecek. Gündelik hayatın işleri sizi fazlasıyla meşgul ederken, disiplinli davranmanızın ne kadar önemli olduğunu kavrayacaksınız. Sağlığınıza daha fazla özen göstermeli ve uyku düzeninizi ihmal etmemelisiniz. Genelde aceleci olan tavrınızı bir kenara bırakıp detay gerektiren işlerle uğraşmaktan, hayatınızın dağılan alanlarını toplamaktan keyif bile alabilirsiniz.


Boğa: Dikkatinizi daha çok özel hayatınıza yönlendirmeye meyillisiniz. Aile içerisindeki konumuzun daha bir bilincinde olacağınız bir dönemdesiniz ve aile içindeki rolünüzü de hakkıyla üstlenmeye hazırsınız. Her ne kadar işinizle ve kariyerinizle alakalı hareketlenmeler söz konusu olsa da, kendini ev yaşantınızla ilgilenme arzunuz ağır basacaktır. Ayın 23’ünden itibaren bir süre arkadaşlıklar ve sosyal çevrenizin cazibesi ile görevlerinizin bilincinde olmak arasında gidip geleceksiniz.


İkizler: Dikkatiniz dış dünyaya olduğu kadar kendi iç dünyanıza da odaklı olacak. Bu sıralar çevrenizle birlikte olmak ve arkadaşlarınızla bir şeyler paylaşmaya daha yatkınsınız. Bu belirtileri özellikle 23 Mayıs’ta itibaren daha da yoğun yaşamaya başlayabilirsiniz. Yine 23 Mayıs’tan itibaren bir süre işinizdeki olumlu ve sürpriz gelişmeler ile ev ve ailenin ağır basan sorumlulukları arasında kalabilirsiniz. Karşınıza çıkan sorumluluklar ise ihmale gelmeyen konular olacaktır.


Yengeç: Kariyeriniz ve kariyerinize bağlı kazançlarınız ile ilgili beklentileriniz olabilir, ancak istediğinizi elde etmek için biraz daha sabretmelisiniz. 21 Mayıs’tan itibaren kendinize olan güveniniz artacak ve yaklaşık üç hafta süreyle iyimser bir havada olacaksınız. Bu iyimser havanız ilişkilerinize de olumlu yansıyacak, hatta bazı problemlerinizi ortadan kaldırma fırsatı sunacaktır. Yakın çevreniz, kardeşleriniz ya da akrabalarınız ile ilgili sorumluluklar üstlenmeniz gerekebilir.


Aslan: Bir süredir sahip olduğunuz enerjinizi hala muhafaza ediyorsunuz. Enerjik tavrınız ilişkileriniz üzerine de olumlu ve aynı zamanda dominant bir etkiye sahip olmanızı sağlıyor. Kariyer ve işinizle alakalı olumlu gelişmeler yaşayabilir, hatta daha fazla ön plana çıkabilirsiniz. Ancak 23 Mayıs’tan itibaren finansal konulara da el atmalı bütçe ve borç meselelerinizi çözmek için karşınıza çıkabilecek fırsatları iyi değerlendirmelisiniz.


Başak: Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizdeki gelişmeleri zaman zaman anlamlandırmaya çalışırken zorluk yaşayabilirsiniz. Özellikle çevrenizin ani çıkışları sizi şaşırtabilir. İş hayatınızda olumlu etkiler söz konusu beklentilerinizin gerçekleşmesi 23 Mayıs’tan itibaren aslında çok olasılık dâhilinde görünüyor. İkili ilişkilerinizde ihmal ettiğiniz konular yine gündemde, ancak 23 Mayıs’tan itibaren partnerinizin olumlu yaklaşımları sayesinde sorunlarınız çözecek fırsatlar yakalayabilirsiniz.


Terazi: Borç alacak meseleleri, başkalarının paraları ile alakalı konular bu dönemde gündeme gelebilir. 21 Mayıs’tan sonra üç hafta süresince iş ve kariyer alanında olumlu gelişmelere hazırlıklı olmalısınız. 23 Mayıs’tan itibaren özellikle ilgilenmek istemeyip görmezden geldiğiniz problemlerinizi çözümleyebilecek fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yaz sonuna doğru ilişkilerinizle ilgili önemli kararlar almaya başlayacağınız bir döneme gireceksiniz.


Akrep: İkili ilişkiler ve ortaklıklar sizin için önemli olacak. Bir ilişkiniz varsa, dikkatinizin tamamen partnerinize odaklı olacağını söylemeliyim. Belki de bu dönem içinde partnerinizin çevresinden yeni kişilerle de tanışabilirsiniz. Aynı zamanda iş disiplininiz ve kariyerinize yönelik yatırımlarınız da çok güçlü. Dost ve arkadaş çevrenizle ilgili bir takım problemlerin gündeme gelmesi, hatta bazı dostlukların bitip yerini yeni, başka dostluklara bırakması muhtemeldir.


Yay: Bir süredir ikili ilişkilerinizde olumlu bir atmosfer var ve u etki 21 Mayıs’a kadar sürecek. Aynı zamanda gündelik hayatınız üzerine yoğunlaşmış durumdasınız, çalışmak ve işinizde kendinizi geliştirmek isteyebilirsiniz. 21 Mayıs’tan itibaren birikmiş paranızı kullanmaya meyilli olabilirsiniz, dikkatli olmalısınız, çünkü harcamalarınızda abartılı davranabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili ihmal ettiğiniz konuları tekrar gözden geçirmeli, yakın çevrenizin size sunacağı yardımları kabul etmelisiniz.


Oğlak: Bu aralar aşk hayatınızda hareketlilik söz konusu. Eğer çocuğunuz varsa, çocuğunuzla daha fazla vakit geçireceğinizi ve onunla daha fazla ilgilenmeniz gerekeceğini söyleyebilirim. 21 Nisan’dan itibaren ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık gibi konularda, partnerin ılımlı tavrı sizinde keyfinizi yerine getirecektir. Yakın çevre, kardeşler ya da akrabalardan kariyeriniz ve finansal konularla alakalı destek alabilirsiniz. Özellikle 23 Mayıs’tan sonra bu tür bir desteğe hayır demeyeceksiniz.


Kova: Evinizden keyif alacağınız, ailenize önem vereceğiniz bir dönemdesiniz. Belki de evinizle ilgili bazı değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. 21 Mayıs’tan itibaren günlük işlerinizi daha bir keyifle yerine getirecek, hatta birçok işinizi pürüzsüzce ve çabucak halledebileceksiniz. 23 Mayıs’tan itibaren ise kolektif çalışmaya daha yatkın olacak, arkadaşlarınızla birlikte yol almak isteyeceksiniz. Beklenmedik kazanç fırsatları ile karşılaşabilir, hatta partnerinize destek bile olabilirsiniz.


Balık: İletişim, kendini ifade etmek, yazmak sizin için bu aralar önemli olacak. Bilginizi aktarmaktan keyif alacağınız gibi, öğrenmeye de açık olma olasılığınız yüksek. 21 Mayıs’ta itibaren aşk ve çocuklar temasını kapsayan hayat alanınızda olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ayrıca yeni bir ilişkiye başlamanız da mümkün. 23 Mayıs’tan itibaren ise sizin iyimser havanız ve çarpıcı fikirleriniz partnerinizin ya da iş ortağınızın sıkıntılı dönemlerini kolaylıkla atlatmasına yardımcı olacaktır. Motivasyonunuz çevrenizi de olumlu etkiliyor.

10 Mayıs 2010

17 Mayıs 2010 Pazartesi "Tam Tadında" ve "Ay Taktikleri"


Düzeltme: Program tarih ve saatini yanlış bildirmişim, işte doğru bilgiler:):


17 Mayıs 2010 Pazartesi saat 12:00'de Kanal D - "Tam tadında" programında Emel Başdoğan'ın konuğu olacağım. Ay Taktikleri ve Beslenme hakkında konuşacağız.


Sevgiler

Yurda Hal


11 Mayıs 2010 Ebruli




11 Mayıs 2010 saat 11:00'de Ebru Şallı'nın Tv8'de sunduğu Ebruli'de olacağım, buluşmak üzere.

08 Mayıs 2010

Bugün çıkan Sabah Gazetesi Röportajı




Bugün çıkan Sabah Gazetesi Röportajı

Sevgili Arkadaşlar;

Gazeteci Figen Yanık ile yaptığım röportaj, Sabah Gazetesinin Cumartesi ekinde çıktı. Yazıyı (2 bölüm) dilerseniz aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz.



Sevgiler

Yurda Hal

07 Mayıs 2010

Kısa Kısa Ay Taktikleri - Biraz da günlük işlerde Ay Taktikleri’nin etkilerine göz atalım:)



Kısa Kısa Ay Taktikleri - Mayıs 2010

Biraz da günlük işlerde Ay Taktikleri’nin etkilerine göz atalım:)

Mayıs 2010

1-2 Mayıs: Ay Yay’da küçülmekte; Alışveriş ve konserve hazırlamak, ağaç bakımı ve eş, dost, akraba ziyareti için uygun; güzellik ve bakım için uygun değil.

3-4 Mayıs: Ay Oğlak’ta küçülmekte; bitkileri gübreleme, yabani otlardan arındırma, ev işleri, bütçe planlama ve güzellik bakımı için uygun. Romantizm için uygun değil.

5-6-7 Mayıs: Ay Kova’da küçülmekte; Ev temizliği, boya/badana, dostlarla birlikte olmak için uygun. Çiçekleri sulamak, çiçeklere bakım yapmak ya da toprağını değiştirmek için uygun değil.

8-9 Mayıs: Ay Balık’ta küçülmekte; çamaşır yıkamak, çiçek sulamak, cam temizliği, kendine vakit ayırmak için uygun. Saç kesimi, alışveriş, konserve yapımı, ağaç bakımı ve cilt bakımı için uygun değil.

10-11-12 Mayıs: Ay Koç’ta küçülmekte; Alışveriş, konserve yapımı, ağaç bakımı, güzellik bakımı için uygun. Aşırı kıskançlık, gürültü müzik ve çok fazla ekrana bakmak için uygun değil.

13 Mayıs: Ay Boğa’da küçülmekte; Alışveriş, Güzellik bakımı, resim yapmak, evi dekore etmek, ağaç bakımı için uygun. Bitkileri gübrelemek için uygun değil.

14 Mayıs: Ay Boğa’da Yeniay fazında (Yeniay saat 04:04’te); Yeni giysi, takı almak, ilişkileri geliştirmek için uygun. Bitkileri gübrelemek için uygun değil.

15-16 Mayıs: Ay İkizler’de büyümekte: Dikkat! Kilo alma dönemi başladı. İletişim halinde olmak, ev temizliği, mektup yazmak, kitap okumak için uygun. Çiçekleri sulamak için uygun değil.

17-18 Mayıs: Ay Yengeç’te büyümekte; Çiçek sulamak, yemek yapmak, aile ve akrabalarla birlikte sofrada bulunmak için uygun. Saç kesimi, saç bakımı, konserve yapmak, evdeki tamirat işleri ve ağaç bakımı için uygun değil. Ayrıca mide hassastır, yeni tatlardan uzak durulmalı.

19-20 Mayıs: Ay Aslan’da büyümekte; saç kesimi, boyası ve bakımı, alışveriş ve sevgilinizle buluşmak, sinema ya da tiyatroya gitmek için uygun. Gübreleme, bitkileri yabani otlardan arındırma, evdeki tamirat işleri, çamaşır yıkamak için uygun değil.

21-22-23 Mayıs: Ay Başak’ta büyümekte; Saç kesimi, çiçeklerin saksısını değiştirmek, ağaç bakımı ve güzellik bakımı için uygun. Konserve yapmak, pencereleri temizlemek ve konserve yapmak için uygun değil. Sindirim sistemini harekete geçirmek için ısırgan otu çayı iyi gelecektir.

24-25 Mayıs: Ay Terazi’de büyümekte; Cilt bakımı, tırnak bakımı, partnerle buluşmak, alışveriş ve eve yeni eşya almak için uygun. Çiçek sulamak, çamaşır yıkamak için uygun değil. Böbreklerin sağlığı için bol bol su içmek faydalıdır.

26-27 Mayıs: Ay Akrep’te büyümekte; Çiçek sulamak, bütçe yapmak, konsantrasyon gerektiren işlerle uğraşmak, çamaşır yıkamak, ağaç bakımı, boya badana için uygun. Kıskançlığa sebep olacak duygulardan uzak durmak gerekir. Hamilelerin fazla hareketli olmaları için uygun değil.

28 Mayıs: Ay Yay’da Dolunay fazında ( Dolunay saat 02:05’te); Oruç tutmak, detoks yapmak için uygun. Aşırı yemekten muhakkak kaçınmak gerekir.

29 Mayıs: Ay Yay’da küçülmekte; Dikkat! Bedenin kilo vermeye elverişli olduğu dönem başladı! Bitkileri gübrelemek, alışveriş yapmak, konserve hazırlamak, ağaç bakımı, akrabalarla vakit geçirmek için uygun. Uzun yürüyüşler için uygun değil.

30-31 Mayıs: Ay Oğlak’ta küçülmekte; Cilt ve tırnak bakımı, bütçe planlamak, organizasyon yapmak, hafıza güçlendirici çalışmalar yapmak bitkileri gübrelemek, evde tadilat /tamirat işleri yapmak için uygun. Romantizm ve duygusallık için uygun değil.


Sevgiler

Yurda Hal

Sabah Gazetesi Röportaj

08 Mayıs 2010 tarihli Sabah gazetesi ekinde Sevgili Figen Yanık ile yaptığım röportajı okuyabilirsiniz.

Sevgiler
Yurda Hal
07,05,2010

Yol



YOL

Paulo Coelho’nun “Simyacı” sında oldugu gibi, birçogumuz mucizeleri, gücümüzü,
sifamızı, hatta kendi benligimizi hep baska yerlerde arar dururuz.Oysaki “Gerçek Yol”un
kıvrımları içimizde ilerlemektedir. (nsan burnunun dibindekini görmek için önce oradan
uzaklasıp, sonra uzaktan oraya göz atıp inceleme fırsatı buldugunda onun degerini anlar.
Baskalarının görmesi, söylemesi, anlatması yetmez, kendi görmek, fark etmek ister.
Aslında bilmeden, içindekini kesfetmek için önce kendisinden uzaklasmak ister. Bu
uzaklasmalarda yolumuzun bir parçasıdır.

Her birimizin yolu kendine hastır, özeldir. Nasıl ki her birimiz essiz ve benzersiz
yaratıldıysak, iste yolumuzda öyle özel olacaktır. Kimsenin yoluna benzemeyecektir.
Bazen yolunu kendi yolumuza benzettigimiz birisi ile birlikte yol alırız, sonra yine yollar
ayrılır. Birbirimizin yolunda birer farkındalık aracı olmususuzdur aslında.

Siz kendi kendinizin sifacısı, bilgesi ve ögretmenisiniz. Sizin ihtiyacınız olan enerjiyi size
gerçek anlamda yine siz verebilirsiniz. Kendi kendinizin ruhunu, bedenini ve aklını
beslersiniz. Deneyimlediginiz her sey, size yapılan her davranıs, basınıza gelen her olay,
yasadıgınız hastalıklar, sizi sevindirenler, öfkelendirenler sizin yansımanızdır. Siz
deneyimlerinizi gözlemledikçe, bunları yönetmek için gerekli donanıma da sahip
olacaksınız.

Kendinizi kesfetmek için yansımalarınızı dikkatle inceleyin. Objektif bir gözlemci gibi
tarafsız bir gözle, sükunet içinde inceleyin. Size gitmeniz gereken yolu gösterdiklerini fark
edeceksiniz. Sizin yolunuz bir tek size parlak görünür, sanki bir ısıldakla aydınlatılmıs gibi
canlıdır. Birazcık dikkat ederseniz kendini fark ettirir. Size ölgün gelen, sizi mutsuz eden,
depresyona sürükleyen bir gidisat, her zaman yanlıs yolda oldugunuzun ve enerjinizin
düstügünün göstergesidir.

Bedeninizi dinlemeyi ögrenin. Mutlulugu nerenizde hissediyorsunuz? Peki ya korkuyu?
Nefreti? Sevgiyi? Öfkeyi? Acıyı? Duygularınızın bedeninizle hangi bölgeleri tetikledigini
ögrenin. (yi duygular bedenimizi iyilestirirken, kötü duygular yıpratır ve yorarlar.
Duygularınızla baglantı içinde olan bölgelerinizi kesfettiginizde kendi kendinizin sifacısı
olmaya baslarsınız. O bölgelere yönelttiginiz sevgi enerjisi ile onları güçledirebilir, koruma
altına alabilirsiniz. Bedeninize verdiginiz sifa, hem zihninizi hem de ruhunuzu da birlikte
etkiler. Bu olumlu etkiden çevrenizde nasibini alır.

Enerjiniz yükseldikçe, yolunuza büyük kaya parçaları yerine, deneyim olarak yanınızda
tasıyabileceginiz renkli küçük taslar çıkacaktır.

Her ne kadar her birimiz yapbozun parçaları gibi birbirimizden farklı olsak da, bir araya
geldigimizde bir bütün olustururuz. Kendi yolumuzu buldugumuzda yüregimiz sevgi ile
dolar ve yaydıgımız sevgi ısıgı kendimizle birlikte yapbozun tüm parçalarını aydınlatır.
Yapbozun her parçasının renkleri ısıgınızla parlar.

Yolunuz , iç dünyanız sevgiyle aydınlansın.

Yurda Hal

Olumlama Cümlesi



"Her yeni günde sağlık, mutluluk, bolluk, bereketle yıkanıyor ve ihtiyacım olan miktarı şükranla kullanıyorum. Evrene, bana sunduğu her şey için teşekkür ediyorum."

Yurda Hal

05 Mayıs 2010

5 Mayıs'ta Doğanlar


05 Mayıs'ta Doğanlar

"Sezgilerimi dinlemeyi biliyorum"

Burcu: Boğa
Yönetici Gezegeni: Venüs ( aşk, sevgi, zevk, estetik)
Sembolü: Boğa
Doğum Günü Yöneticisi: Merkür ( iletişime geçen)
Uğurlu Sayıları: 1 ve 5
Uğurlu Günleri: Cuma ve Çarşamba, özellikle ayın 1'i ya da 5'ine denk gelen Cuma ve Çarşamba günleri
Uğurlu Renkleri: Eflatun, kobalt mavisi ve yeşil
Uğurlu Taşı: Zümrüt

04 Mayıs 2010

04 Mayıs'ta Doğanlar


04 Mayıs'ta Doğanlar

"Sevmeyi öğreniyorum ve kendime değer veriyorum"

Burcu: Boğa
Yönetici Gezegeni: Venüs ( aşk, sevgi, zevk, estetik)
Sembolü: Boğa
Doğum Günü Yöneticisi: Uranüs ( vizyon sahibi ve farklı fikirleri olan, zaman zaman marjinal)
Uğurlu Sayıları: 4 ve 9
Uğurlu Günleri: Cuma ve Pazar, özellikle ayın 4'ü ya da 9'una denk gelen Cuma ve Pazar günleri
Uğurlu Renkleri: Eflatun, bakır ve yeşil
Uğurlu Taşı: Zümrüt


İyi Geceler:)



Bu gece uyumadan önce tekrarlamanız için bir olumlama örneği hazırladım, umarım seversiniz.


"Ben sevgi ile kuşatılmış bir dünyada yaşıyorum ve kalbim şükranla dolu. Sabah uyandığımda bana ait en güzel fırsatları içinde barındıran mükemmel bir gün beni bekliyor. Yeni günün bana sunduğu tüm hediyeleri sevgi ile kabul ediyorum."


Sevgiler

Yurda Hal